Föreläsningar

1095

En mammas berättelse

Hösten 2002 då livet förändrades på några sekunder, några ord som fick min värld att rasa samman. Det efterkommande 1095 dagarna som kantades av kaos i mig och mina barn. Kampen för att få hjälp till barnen och även för egen del. Djungeln av myndigheter som jag skulle ta mig och barnen igenom. Att hitta rätt vård åt mina traumatiserade barn och rätten till att skydda dem från övergrepp och hot.

 

 

Konsekvenser efter sexuella övergrepp

Självkänslan och förtroendet

Vad händer med självkänslan och självförtroendet. Vad gör man av sina tankar och hur kan vi runt om kring hjälpa? Läker såren? Kan man må bra?

 

 

Att möta människor i kris

Att vara lyhörd och uppmärksam när man ska föra ett samtal med en människa i kris är något man måste tänka på. Personen måste känna sig trygg i att prata med dig så visa empati, kärlek, var ärlig och aktivt lyssna.

 


 boken 1095

 

Hösten 2002 då livet förändrades på några sekunder, några ord som fick min värld att rasa samman. Och de efterkommande 1095 dagarna som kantades av kaos i mig och mina barn. Kampen för att få hjälp till barnen och även för egen del. Djungeln av myndigheter som jag skulle ta mig och barnen igenom. Och att hitta rätt vård för mina traumatiserade barn och rätten till att skydda dem från övergrepp och hot.

Vikten av stöd från omgivningen och som ibland fick hålla upp mig i armhålorna när jag slokade. Jag var hela tiden tvungen hålla mig på en rak linje och inte vackla. Inte för en sekund fick jag vara osäker i mitt mål och alltid vara lugn, korrekt och ödmjuk. Att hämta styrkan djupt inom mig när jag var på gränsen till sammanbrott, att gå under skulle innebära katastrof för barnen och det kunde jag inte tillåta. Att inte låta avgrunden som hotade ta ifrån mig styrkan. Med denna bok vill jag berätta hur jag gjorde och vad som krävs av en ensamstående mamma till fyra barn som alla mår dåligt, utifrån de saker som de varit tvungna att vara med om. Hur hittade jag rätt med sinnet i behåll?

Jag har fått förfrågningar under de 10 år som gått sedan jag fick veta att två av mina barn blivit utsatta för sexuella övergrepp, att jag ska skriva en bok och berätta hur jag gjorde, när resultatet blev så bra. 

Det har det skrivits flera artiklar om mig och min kamp för att ge mina barn upprättelse. Så nu är den äntligen skriven så att många människor i sina yrkesutövningar och privat personer kan få ta del av en metod och ge dem insikter om hur komplext allt kan vara.


Nu har jag tillsammans med Cristina Nyman släppt boken:

Vitt till Svart och allt däremellan

Boken 1095, en mammas berättelse,  den finns att köpa på www.bokus.com eller www.adlibris.com  både som e-bok och bok. Den kan också beställas genom oss.